//

De goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken en afsluiten binnen 90 seconden. Vul slechts enkele gegevens in en de vergelijker toont de goedkoopste autoverzekeringen van de populairste internet verzekeraars.

De goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Onze experts vinden voor u de goedkoopste autoverzekeringen

De markt van autoverzekeringen verandert snel. Verzekeraars passen continu hun premies aan.

Onze experts crawlen het internet af op zoek naar de goedkoopste verzekeringen. De scherpste premies nemen ze op in de vergelijker.

Omdat wij geen verzekeraar of tussenpersoon zijn, rekenen wij nooit provisie of extra kosten. Daarom zijn onze premies gemiddeld 20% goedkoper.

Meest gekozen autoverzekeringen

Laagste premie

Laagste premie

Laagste premie

€ 200,- besparen op uw autoverzekering

Is het een tijd geleden dat u heeft gekeken naar uw autoverzekering? Dan betaalt u waarschijnlijk te veel.

Wij hebben ontdekt dat hoe meer verzekeraars u vergelijkt, hoe groter de besparing en betere dekking u kunt vinden. Als u het net zo druk heeft als wij, heeft u waarschijnlijk geen tijd om 15 minuten te besteden aan slechts 1 offerte.

Dekkingen vergelijken

Standaard WA

 • Aansprakelijkheid

Meestal bij auto’s ouder dan 10 jaar

Beperkt Casco

 • Aansprakelijkheid
 • Brand/Storm
 • Diefstal/inbraak
 • Ruitschade
 • Botsing met dieren

Meestal bij auto’s tussen 6 en 10 jaar

Volledig Casco

 • Aansprakelijkheid
 • Brand/Storm
 • Diefstal/inbraak
 • Ruitschade
 • Botsing met dieren
 • Vandalisme
 • Botsen, slippen

Meestal bij auto’s tussen 0 en 5 jaar

Veelgestelde vragen

Wat zijn schadevrije jaren?
Elk jaar dat u zonder schade verzekerd bent bouwt u 1 schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op uw premie.
Is een autoverzekering verplicht?
In Nederland is het verplicht een auto tenminste voor aansprakelijkheid te verzekeren. Dat is geregeld in de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM). Het doel van deze wet is om de belangen van overige verkeersdeelnemers die schade leiden door een ongeval met een motorvoertuig te beschermen.
Wat is een autoverzekering?
Een autoverzekering is een verzamelnaam voor een verzekering die tot doel heeft autoschade te dekken. Daarbij kan het gaan om schade die door de verzekerde auto wordt veroorzaakt dan wel schade aan de auto zelf.
Autoverzekering afsluiten - wat heeft u nodig?
Op basis van het kenteken worden de autogegevens opgehaald. Daarnaast vragen we enkele gegevens over de bestuurder zoals de geboortedatum en postcode.
Hoe sluit ik een autoverzekering af?
Vanuit de vergelijker kunt u direct de autoverzekering afsluiten.

We sturen u door naar de verzekeraar van de autoverzekering die u heeft uitgekozen. Daar sluit u vervolgens de autoverzekering af.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik?
Vanaf 2014 worden het aantal schadevrije jaren altijd op de polis vermeld.

Kijk daarom op je polis om het aantal schadevrije jaren te achterhalen.

Laatste blogberichten:

Schadevrije jaren autoverzekering

Schadevrije jaren autoverzekering

Het aantal schadevrije jaren is van grote invloed op de premie van je autoverzekering. Voor ieder schadevrij jaar stijg je 1 trede op de kortingsladder. Dus hoe langer je schadevrij verzekerd bent, hoe meer no-claim korting je krijgt. In dit artikel leggen we uit wat...

Lees meer
Steeds forsere premieverhoging autoverzekering

Steeds forsere premieverhoging autoverzekering

Heb jij ook bericht gehad over een premieverhoging van je autoverzekering? De premies van autoverzekeringen blijven maar stijgen. Autoverzekeraars hebben de laatste jaren te maken met een steeds sterker stijgende schadelast. Bij bestaande verzekeringen wordt de premie...

Lees meer
ASR stopt met Klik & Go autoverzekering

ASR stopt met Klik & Go autoverzekering

De Klik & Go autoverzekering van verzekeraar ASR wordt per 1 november 2016 uit de markt genomen. De resultaten op deze populaire autoverzekering waren te slecht. De schadelast was hoger dan de premie-inkomsten. Dat heeft de verzekeraar doen besluiten de...

Lees meer

De goedkoopste autoverzekering afsluiten

Het is eenvoudig om online een autoverzekering af te sluiten. Op basis van het kenteken worden de benodigde autogegevens automatisch opgehaald. Naast het kenteken hebben we nog enkele gegevens nodig zoals opgebouwde schadevrije jaren en de postcode van de bestuurder. Nadat deze basisgegevens zijn ingevuld kan de vergelijking worden uitgevoerd.

Wanneer u een autoverzekering heeft berekend die u graag wilt afsluiten, kan deze direct worden aangevraagd. De premieverschillen tussen de goedkoopste autoverzekering en de duurste zijn vaak enorm. Daarom gaan veel mensen hun autoverzekering vergelijken. Dit kan enkele honderden euro’s per jaar aan besparing opleveren.

Vergelijken van autoverzekeringen: welke factoren spelen een rol?

Autoverzekeraars berekenen steeds nauwkeuriger de premies van autoverzekeringen. Zo kan zelfs de kleur van de auto de premie beïnvloeden. Gelukkig hoeft u al deze autogegevens niet zelf in te vullen. Deze worden automatisch opgehaald op basis van het kenteken.

Naast de autogegevens spelen de volgende factoren een belangrijke rol bij het berekenen van de premie:

 • de gekozen dekking
 • het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • postcode bestuurder
 • leeftijd bestuurder
 • aantal kilometers per jaar
 • soort gebruik (privé of zakelijk)

De goedkoopste autoverzekering vinden door te vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken is de manier om de goedkoopste autoverzekering voor uw auto te vinden. Door goed te kijken naar voorwaarden en premie komt u tot slot bij een geschikte autoverzekering die past bij uw situatie. Afgezien van het feit dat een autoverzekering verplicht is, is het fijn om een goede autoverzekering te hebben. Er is keus uit verschillende autoverzekeringen. Naast de in Europa verplichte WA-verzekering heeft u keus uit verschillende hogere dekkingen. U kunt zich verzekeren voor schade die u zelf veroorzaakt en voor of schade door van buiten komende onheilen.

Welke dekking u kiest kan afhangen van veel verschillende factoren. Wat is de leeftijd en dagwaarde van de auto. Hoeveel bedraagt het premieverschil tussen de verschillende dekkingen? Kunt u uw auto missen? Heeft u voldoende geld om in geval van totaal verlies direct een vervangende auto aan te schaffen. Al die zaken dient u af te wegen.

Soorten dekkingen

In basis zijn autoverzekeringen in te delen in drie hoofdgroepen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA + Beperkt Casco (wa-plus), en WA + Volledig Casco (allrisk). Van deze autoverzekeringen is enkel de WA-dekking verplicht. Deze dekt schade die met uw auto aan derden wordt toegebracht. Naast de drie hoofddekkingen zijn er tal van aanvullende verzekeringen. Dit zijn uitbreidingsmogelijkheden die een aantal specifieke risico’s afdekken die het rijden met en bezitten van een auto met zich meebrengt. Alvorens u een autoverzekering gaat vergelijken is het raadzaam om een beeld te hebben van welke dekking u zou willen.

WA-autoverzekering

De WA-verzekering is de goedkoopste autoverzekering. De wet schrijft voor dat iedere auto tenminste een aansprakelijkheidsverzekering moet hebben. De meeste autoverzekeringen kennen een dekking van 2,5 miljoen euro (2018). De WA autoverzekering is de goedkoopste variant van de drie hoofddekkingen. Bovenop de WA-premie kan de beperkt casco of volledig casco premie komen. Daarom is enkel WA de goedkoopste autoverzekering.
Een WA autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar. Uiteraard hangt de keus voor enkel een WA-dekking ook af van de dagwaarde van de auto. Als de auto nog een behoorlijke waarde vertegenwoordigt, kan het verstandiger zijn om de auto langer beperkt of volledig casco verzekerd te houden. De hoogte van de premie speelt hierbij natuurlijk ook een rol. Verzekerden met veel schadevrije jaren betalen relatief minder premie. Voor hen is het dan minder duur om een auto langer casco verzekerd te houden. Wanneer u perse de goedkoopste autoverzekering wilt, dan kiest u voor een WA autoverzekering.

WA + beperkt casco autoverzekering

Een beperkt casco dekking dekt een aantal met name genoemde schadeoorzaken. Met deze autoverzekering bent u net wat hoger verzekerd dan met enkel WA-dekking. De beperkt casco dekking vergoedt onder andere schade aan een auto door brand, diefstal, storm, botsing met loslopend wild en ruitschade. Met een beperkt casco dekking bent u niet verzekerd voor schade aan uw auto die u zelf veroorzaakt.

De beperkt casco autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de zes en tien jaar oud. De dagwaarde is net te laag voor een allrisk verzekering en ook te hoog voor enkel WA. Het premieverschil tussen WA en WA Beperkt Casco is aanzienlijk lager dan het verschil in premie tussen Beperkt Casco en Volledig Casco (allrisk). Daar komt bij dat premie tussen autoverzekeraars onderling ook sterk verschillen. Dat is de reden dat veel mensen hun autoverzekering vergelijken. Wanneer men de dekking verlaagt van Volledig naar Beperkt Casco is het wel belangrijk vast te stellen of een totaal schade zelf betaalt kan worden. Zo niet? Dan is het soms toch verstandig de auto nog wat langer Volledig Casco verzekerd te houden.

WA + volledig casco autoverzekering (all risk)

Een WA + casco autoverzekering wordt ook wel all risk genoemd. Het is de meest uitgebreide dekking van de drie soorten autoverzekeringen. Het grote verschil met beperkt casco is dat de allrisk verzekering ook schade aan de eigen auto verzekerd. Ook al is deze zelf veroorzaakt.
Deze allrisk-dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 0 en 6 jaar oud. De keuze voor allrisk wordt daarnaast ook bepaald door financiële redenen als: is de auto gefinancierd, bent u afhankelijk van uw auto voor werk, kunt u bij totaalverlies een vervangende auto aanschaffen. Al deze zaken bepalen uiteindelijk mede de keuze voor de soort dekking. Vooral bij deze ‘dure’ dekking is het slim om autoverzekeringen te vergelijken. De duurste autoverzekering kan wel tot 3 x duurder zijn dan de goedkoopste!

Aanvullende autoverzekering

Naast de keuze voor een basisdekking uit de drie hoofdgroepen is het mogelijk te kiezen voor enkel aanvullende autoverzekeringen. Denk aan extra dekking voor letsel van bestuurder en medepassagiers. Of pechhulp, no-claimbescherming, rechtsbijstand en extra accessoires. De aanvullende dekkingen worden in de vergelijker aangeboden nadat u het product voor de hoofddekking hebt geselecteerd.

• Een ongevallen inzittenden verzekering keert een bedrag uit bij overlijden en bij blijvende invaliditeit na een ongeval.
• Een schadeverzekering voor inzittenden vergoedt tot een bepaald maximum de daadwerkelijk geleden schade na een ongeval. Denk aan materiële schade en letselschade als inkomstenderving.
• Een rechtsbijstandverzekering gaat voor u aan de slag wanneer een derde partij aansprakelijk is voor de door u geleden schade.
• Een no-claimbeschermer zorgt ervoor dat u één keer per verzekeringsjaar schade kunt claimen zonder terug te vallen in no-claimkorting. Let op! Een schade is wél van invloed op het aantal opgebouwde schadevrije jaren.
• Accessoires die niet af-fabriek zijn meegeleverd kunnen met een aanvullende dekking voor accessoires worden meeverzekerd.

Autoverzekering vergelijken

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen valt er behoorlijk wat te kiezen. Welke dekking kiest u en welke aanvullende verzekeringen zijn gewenst? En daarna begint uw zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering pas echt. Iedere verzekeraar bepaalt zijn eigen tarieven. Op die manier zorgen ze ervoor dat ze die klanten krijgen die in de door hun gedefinieerde doelgroep passen. Dat is de reden dat premies voor ieder persoon en voor iedere auto per autoverzekeraar zoveel verschillen.

De enige manier om erachter te komen welke autoverzekering voor u het goedkoopst is, is door uw autoverzekering te vergelijken.