//

Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten begint met vergelijken! Een vergelijking maakt u binnen 90 seconden. Op basis van uw kenteken worden de autogegevens automatisch opgehaald.

De goedkoopste autoverzekering kunt u direct online afsluiten. Binnen enkele minuten is uw autoverzekering geregeld en kunt u verzekerd op weg.

Direct afsluiten

Autoverzekering afsluiten: 1n drie stappen verzekerd op weg

Afsluiten stap 1:
autoverzekeringen vergelijken

Start de vergelijking en vul een aantal gegevens in zoals uw kenteken, postcode en huisnummer, leeftijd en schadevrije jaren. In het resultatenoverzicht tonen we direct de premie van de goedkoopste autoverzekeringen.

Wilt u niet direct afsluiten? Dan kunt u de resultaten van de vergelijking per e-mail naar uzelf verzenden. Zo kunt u de autoverzekering op een later moment afsluiten.

Autoverzekering afsluiten
Autoverzekering afsluiten

Afsluiten stap 2:
autoverzekering selecteren

In het vergelijkingsoverzicht selecteert u de verzekering die het beste past bij uw persoonlijke situatie. Meestal de goedkoopste! 🙂

Om de dekking compleet te maken kunt u nog een aantal aanvullende verzekeringen toevoegen. Nu weet u precies hoeveel uw autoverzekering gaat kosten.

Afsluiten stap 3:
autoverzekering aanvragen

Na het selecteren van de goedkoopste autoverzekering volgt de laatste stap: het afsluiten van de verzekering. Vanuit de vergelijking klikt u door naar de website van de geselecteerde verzekeraar. Daar kunt u de autoverzekering direct online afsluiten.

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Goedkoopste autoverzekering afsluiten

De meeste mensen willen de goedkope autoverzekering afsluiten. Het is slim om eerst autoverzekeringen te vergelijken, want daarmee vindt u een zo goedkoop mogelijke autoverzekering die voldoet aan de eisen u stelt aan een goede autoverzekering. Uitsluitend de goedkoopste autoverzekering afsluiten betekent niet automatisch dat dat ook de beste keus is. Vanzelfsprekend kijkt u wel naar het best passende product tegen de laagst mogelijke premie.

Bij de goedkoopste autoverzekering afsluiten wordt al snel aan een WA-verzekering gedacht. Daarmee kunt u bij iedere autoverzekeraar de laagste premie kiezen. Maar ga wel na of dit de meest geschikte dekking voor uw situatie is. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe auto wilt verzekeren is het gebruikelijk deze Volledig Casco te verzekeren. Enkel een WA-verzekering is zeker niet voldoende. Ondanks dat WA altijd de goedkoopste dekking is. U kunt beter iets meer betalen voor een hogere dekking. Immers bij een autoverzekering afsluiten is de dekking net zo belangrijk als de laagste premie.

Basisdekkingen

WA

 • Aansprakelijkheid

Meestal bij auto's ouder dan 10 jaar

Beperkt Casco

 • Aansprakelijkheid
 • Brand/Storm
 • Diefstal/inbraak
 • Ruitschade
 • Botsing met dieren

Meestal bij auto's tussen 6 en 10 jaar

Volledig Casco

 • Aansprakelijkheid
 • Brand/Storm
 • Diefstal/inbraak
 • Ruitschade
 • Botsing met dieren
 • Vandalisme
 • Botsen, slippen

Meestal bij auto's tussen 0 en 5 jaar

Autoverzekering afsluiten en acceptatie

Een autoverzekering afsluiten is snel geregeld. Maar dat betekent niet dat u ook zeker geaccepteerd wordt. Ook al maakt u er veel werk van om alle autoverzekeringen te vergelijken, wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten blijft het toch even afwachten of de verzekeraar de verzekering accepteert. De verzekeraar voert een aantal controles uit omtrent uw verzekeringsverleden, schadeverleden en dergelijke. Als alles in orde is, en er dus geen zaken worden gevonden die volgens de verzekeraar een verhoogd risico op schade met zich meebrengen, zal de autoverzekering voor acceptatie in aanmerking komen. Vrijwel iedere verzekeraar hanteert eenzelfde soort acceptatieprocedure. Het zal niet vaak voorkomen dat de ene verzekeraar een aanvraag niet accepteert en een andere verzekeraar wel.

Omdat dergelijke controles grotendeels zijn geautomatiseerd vindt acceptatie vrijwel direct plaats. In de meeste gevallen wordt de aanvraag meteen online geaccepteerd en ontvangt u per e-mail de polis. Mocht de verzekering niet automatisch geaccepteerd worden, dan zal die doorgaans binnen enkele dagen handmatig worden beoordeeld. Daarna zou het kunnen dat de verzekering wordt geweigerd maar dat komt gelukkig niet vaak voor. De kans dat u bij het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering direct wordt geaccepteerd is vrij groot.

Vergelijk alle autoverzekeraars tegelijk

Vul uw kenteken in om te beginnen

kenteken Uw gegevens zijn veilig