//

Heb jij ook bericht gehad over een premieverhoging van je autoverzekering? De premies van autoverzekeringen blijven maar stijgen. Autoverzekeraars hebben de laatste jaren te maken met een steeds sterker stijgende schadelast. Bij bestaande verzekeringen wordt de premie verhoogd zodra het nieuwe verzekeringsjaar in gaat.

Wanneer je bericht ontvangt dat de premie of polisvoorwaarden van je autoverzekering worden gewijzigd hoef je daar natuurlijk niet mee akkoord te gaan. Veel mensen gaan hun autoverzekering vergelijken om te kijken of die goedkoper kan. In de meeste gevallen lukt dat prima en stappen ze over.

Klachten over premiestijgingen

Op de website van Klachtenkompas, een initiatief van de Consumentenbond, komen de laatste tijd veel klachten van consumenten binnen inzake de sterke premieverhogingen. Er zijn gevallen bekend waarbij een autoverzekering zelfs 2 tot 3 keer zo duur werd.

De Geschillencommissie van klachteninstituut Kifid stel maximum

Onlangs heeft de Geschillencommissie van Kifid een maximum gesteld aan het percentage waarmee verzekeringspremies in beginsel mogen stijgen. Het Kifid stelde dat de premieverhoging niet meer mag zijn dan 10%. Is de stijging meer dan 10% dan moet de verzekeraar jouw toestemming krijgen de verzekering te verlengen. Zonder toestemming mogen ze de premie niet meer dan 10% laten stijgen.

Premieverhoging niet accepteren

Als je niet reageert op de premiestijging blijft je verzekering gewoon doorlopen. Het kan zijn dat je op dat moment geen tijd of zin hebt om direct op zoek te gaan naar een nieuwe autoverzekering. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de tussentijdse opzegmogelijkheid. Als je verzekering langer loopt dan 1 jaar dan mag de polis daarna op elk moment worden opgezegd met 1 maand opzegtermijn.

Een goedkopere autoverzekering door overstappen

De premieverhogingen zijn niet bij iedere verzekeraar gelijk. Daardoor ontstaan grote prijsverschillen tussen de ene en de andere verzekeraar. Als je overweegt om een andere autoverzekering te nemen bekijk dan de scherpste premies van dit moment in onze premievergelijker.

Start met vergelijken