//

Jongeren tot 35 jaar sluiten weinig uitvaartverzekeringen af. Uit onderzoek dat in opdracht van uitvaartverzekeraar Monuta is uitgevoerd blijft dat slechts 46% van jongeren onder de 35 een uitvaartpolis heeft afgesloten. Vanaf 35 jaar heeft gemiddeld 70% een uitvaartverzekering afgesloten.

Jongeren onderschatten uitvaartkosten

Navraag onder 1.580 respondenten leerde dat jongeren de kosten van een uitvaart vaak onderschatten. In de leeftijd van 18 tot 35 jaar is een derde in de veronderstelling dat een uitvaart gemiddeld minder dan 5.000 euro kost. Van de 35-plussers denkt slechts 18% dit.

Volgens Monuta bedragen de kosten voor een begrafenis tussen de 8.500 en 11.000 euro. Een crematie kost tussen de 6.500 en 9.000 euro.

Waarom zouden jongeren een uitvaartpolis afsluiten?

Ook als je jong bent is het een prettig idee dat nabestaanden niet achterblijven met de kosten voor de uitvaart. En wanneer een uitvaartverzekering in natura wordt afgesloten, zal de verzekeraar ook de uitvaart verzorgen. Behalve het financiële aspect is dan ook de daadwerkelijke uitvaartzorg geregeld.

Hoe jonger hoe duurder de uitvaart

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel tussen de 7.500 en 10.000 euro. De uitvaart van een jongere valt meestal aanzienlijk duurder uit dan die van een ouder persoon. Wanneer iemand op jonge leeftijd overlijdt is de belangstelling doorgaans veel groter. Daardoor zullen de uitvaartkosten hoger zijn.

Premie jongeren lager

Doordat jongeren een lagere kans hebben op een vroegtijdig overlijden, is de premie een stuk lager dan voor een oudere verzekerde. Hoe jonger, hoe goedkoper de uitvaartverzekering.

3.9/10 - (9 stemmen)