//

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is lastig. Er zijn veel verschillende producten op de markt met ieder hun specifieke voor- en nadelen. Om je te helpen hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Dat zal je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Welke uitvaartwensen heb je

Voordat je op zoek gaat naar een uitvaartverzekering is het belangrijk dat je eerst hebt nagedacht over je uitvaartwensen. Wil je begraven of gecremeerd worden? Kijk welke mogelijkheden er zijn en ontdek welke uitvaart het beste bij je past.

Voorwaarden vergelijken

Als je je wensen hebt geïnventariseerd is het goed om stil te staan bij de voorwaarden die de uitvaartverzekering hanteert. Heb je keuzevrijheid om zelf je uitvaartverzorger te kiezen of wijst de verzekeraar de uitvaartverzorger aan. Vergelijk de voorwaarden van de verschillende uitvaartverzekeringen goed zodat duidelijk is hoe de verzekering uitkeert of regelt.

Premie vergelijken

Nadat je weet welke voorwaarden een verzekeraar hanteert resteert nog het kijken naar de laagste premie. Uiteraard wil je niet te veel betalen. Vrijwel elke uitvaartverzekeraar biedt op hun website de mogelijkheid om online een premieberekening te maken. Let daarbij op of er sprake is van een stijgend verzekerd bedrag en dus ook premie.

Kies de beste uitvaartverzekering

Na het vergelijken van de premies en de verschillende voorwaarden en producten kun je je keuze gaan maken. Je kunt de polis online afsluiten. Mocht je je toch nog bedenken. Dan is er binnen 14 of 30 dagen altijd de mogelijkheid om alsnog van de verzekering af te zien.

Vergelijk uitvaartverzekeringen