//

Verzekeringen vergelijken

In november en december zullen naar verwachting 1,5 miljoen Nederlanders overstappen van zorgverzekering. Dat is 8,9% van alle mensen met een zorgpolis. Als dit aantal overstappers daadwerkelijk gehaald wordt zou dat een nieuw record betekenen. ZorgWijzer.nl heeft dit onderzocht onder een groep van 2.195 ondervraagden.

 

Inzet reserves voor lagere zorgpremies

Verzekeraars kunnen een deel van hun reserves inzetten ten voordele van de premie. Door inzet van reserves kunnen ze wat korting verlenen op de zorgpremie. Iedere verzekeraar gaat hier op zijn eigen manier mee om. Vorig jaar hebben de verzekeraars 2 miljard euro van hun reserves hiervoor gebruikt. Of verzekeraars van plan zijn dit voor 2017 weer te doen is afwachten. De directeur van CZ liet aan NOS weten dat hij denkt aan een premiestijging van 6 à 7 procent. “De reserves van zorgverzekeraars zijn eindig”.

Record aantal overstappers zorgverzekering 2017 verwacht

 

DSW maakte hogere premie bekend

DSW maakte 27 september als eerste zorgverzekeraar zijn nieuwe premie voor de basisverzekering bekend. De premie van DSW is vaak leidraad voor de overige 4 grote zorgconcerns Achmea, VGZ, CZ en Menzis die samen 89% van de markt in handen hebben. De verhoging van bijna 10% viel veel hoger uit dan de schatting van het kabinet. Het kabinet ging uit van 3,5% verhoging. Minister Schippers wacht met reageren tot alle zorgpremies voor 2017 bekend zijn.

 

Overstappers en wat levert het op

In 2016 zijn 1,17 miljoen verzekerden overgestapt van zorgverzekering. Dat is net wat minder dan het aantal dat in 2015 overstapten. In 2015 stapten 1,22 miljoen verzekerden over. In 2016 bespaarden de overstappers gezamenlijk een bedrag van 30,5 miljoen euro op de zorgpremie voor de basisverzekering.

 

Waarom mensen WEL overstappen

Er zijn grofweg 3 redenen te noemen waarom mensen wisselen van verzekering.

  1. De hoogte van de totale premie (basis + aanvullingen)
  2. Wijziging in zorgverbruik
  3. De hoogte van de basispremie (basisverzekering)

 

Waarom mensen NIET overstappen

Er zijn ruwweg 3 redenen te noemen waarom mensen NIET wisselen van verzekering.

  1. Ze zijn tevreden over de dekking
  2. Klantentrouw. Al lang bij huidige verzekeraar
  3. Ze zijn tevreden over de service

 

Wil je weten of overstappen voor jou ook een besparing of verbetering van je zorgverzekering oplevert? Maak snel een vergelijking en waag de overstap.

Vergelijk zorgverzekeringen

6.7/10 - (8 stemmen)