//

Zorgverzekeringen vergelijkenZorgverzekering 2017 vergelijken. De eerste premie is door verzekeraar DSW inmiddels bekend gemaakt. De andere verzekeraars zullen rond half november hun premies bekend maken. Bekijk het meest complete overzicht met alle zorgpremies van 2017. Daarna kun je van start met het vergelijken van zorgverzekeringen. We zijn benieuwd welke verzekeraar dit jaar met de goedkoopste zorgverzekering op de markt komt.

 

Vind de goedkoopste zorgverzekering

De premies van zorgverzekeringen lopen sterk uiteen. Vooral de premies van de basisverzekering en aanvullende verzekering verschillen veel per verzekeraar. Door een vergelijking te maken zet je de premies van verschillende verzekeringen onder elkaar en zie je welke premie er wordt berekend. Natuurlijk let je bij het vergelijken niet alleen op prijs maar ook op kwaliteit.

 

Hoe kun je zorgverzekeringen vergelijken

Een zorgverzekering vergelijken is het moeilijkste wat er is. Iedere verzekeraar stop namelijk zijn eigen specifieke dekkingen in de aanvullende verzekeringen. Zo geeft de ene verzekeraar iedere 2 jaar een vergoeding voor je bril en 9 x fysiotherapie. De ander geeft iedere 3 jaar een bril en 12 x fysio. Weet je al zeker dat je bepaalde kosten gaat maken? Dan kun je aan de hand daarvan gericht zoeken naar de goedkoopste aanvullende verzekering.

 

Begin met de juiste basisverzekering

Een grote invloed op de prijs van een zorgverzekering is het soort basisverzekering dat je kiest. Er zijn in Nederland 3 soorten basisverzekeringen waaruit je kunt kiezen. De zogenaamde budgetpolissen, naturapolissen en restitutiepolissen.

Bugetpolissen: hebben de laagste premie. Je bent voor geplande zorg, dus niet-spoedeisend, aangewezen op een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners. Dat zijn de ziekenhuizen en andere zorgverleners waarmee de verzekeraar de beste prijsafspraken heeft gemaakt. Dit betekent dat je een beperkte keuzevrijheid van zorgverlener hebt. Het zou kunnen dat het dichtstbijzijnde ziekenhuis iets verder bij je uit de buurt is en je wat verder moet rijden. Het voordeel van de gemaakte prijsafspraken zie je terug in de lage premie van deze basis ziektekostenverzekering.

 

Naturapolissen: hebben de gemiddelde premie. Bij dit type basisverzekering mag je naar alle gecontracteerde zorgverleners. De meeste zorgverzekeraars hebben met 99% van alle zorgverleners een contract. Dus er is altijd wel een zorgverlener dicht in de buurt. Wil je naar een specifieke zorgverlener? Kijk dan voor het afsluiten of de verzekeraar met deze instelling een contract heeft.

Restitutiepolissen: kennen de hoogste premie. Deze basisverzekering biedt de ruimste dekking. Je mag daarbij zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Dat kan zowel een gecontracteerde als een niet-gecontracteerde zorgverlener zijn.

 

Overstappen van zorgverzekering

Wanneer je voor 1 januari online een nieuwe zorgverzekering aanvraagt, wordt je “oude” zorgverzekering automatisch opgezegd. Je hoeft je dus alleen maar aan te melden en niet af te melden. Als je voor 1 januari nog geen keus voor een nieuwe verzekering hebt gemaakt, zeg dan zelf alvast je huidige zorgverzekering voor 01-01-2017 op. Je hebt dan nog tot 1 februari de tijd om je bij een nieuwe verzekeraar aan te melden. Deze gaat dan 1 januari in.

 

Vergelijk zorgverzekeringen

Eigen risico € 385,-

Zorgpremies 2017
Eigen risico € 385,-
1. ZEKUR€ 92,00
2. ZieZo Selectief€ 93,95
3. Besured€ 96,90
4. United Consumers€ 99,70
5. ZieZo Basis€ 99,95
Vergelijk zorgverzekeringen

Eigen risico € 885,-

Zorgpremies 2017
Eigen risico € 885,-
1. Ziezo Selectief€ 71,95
2. ZEKUR€ 77,00
3. ZieZo Basis€ 77,95
4. AnderZorg€ 78,00
5. Ditzo€ 78,45
Vergelijk zorgverzekeringen

8/10 - (3 stemmen)