//

Goedkoopste uitvaartverzekering

De goedkoopste uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten zonder extra kosten. U betaalt ons géén afsluit- of advieskosten. Via MaartenVergelijkt kunt u gratis uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten.

De goedkoopste uitvaartverzekeringen vergelijken

Een uitvaartverzekering is geen ingewikkelde verzekering. Je verzekert een geldbedrag of uitvaartdienst. Toch is het goed om voor het afsluiten van een uitvaartverzekering wat basiskennis op te doen.

Omdat wij geen verzekeraar of tussenpersoon zijn, rekenen wij geen afsluit- of advieskosten. Daarom zijn we zo goedkoop.

Informatie over uitvaartverzekeringen

Op onze website vindt u uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen. Het lezen daarvan is een kleine tijdsinvestering die u snel terugverdient. Het helpt u bij het zoeken en afsluiten van de meest passende én goedkoopste uitvaartverzekering.

Meest gekozen uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering. Wanneer de verzekerde persoon overlijdt zal de verzekeraar ofwel de uitvaart regelen (natura) dan wel een geldbedrag (kapitaal) uitkeren. Nabestaanden kunnen met de dienst of het geldbedrag de uitvaart regelen. Op die manier worden nabestaanden niet opgezadeld met de uitvaartkosten.

 

Voor elke leeftijd een uitvaartverzekering

Nadenken over uw uitvaart is niet een van de meest prettige onderwerpen. En toch, als u uw verzekering eenmaal geregeld hebt geeft dat een prettig gevoel. Bent u wat ouder? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zelfs op hoge leeftijd of met een slechtere gezondheid kan een voorziening getroffen worden Lees meer over een uitvaartverzekering voor ouderen >>

Ook als je jong bent is het juist verstandig even stil te staan bij jouw uitvaart. Immers, voor een geringe premie kun je er voor zorgen dat je naasten niet met de kosten van jouw uitvaart worden opgezadeld. Jongeren betalen een lage premie omdat het risico van vroegtijdig overlijden lager is dan van ouderen. Voor 5 euro per maand kun je je uitvaart al verzekeren. Meer over een uitvaartverzekering voor jongeren >>

Wanneer u een begrafenis- of crematieverzekering afsluit zijn kinderen tot 18 of 25 jaar meestal gratis meeverzekerd. Bij andere verzekeraars betaalt u een lage ‘kinderpremie’. Kinderen kunnen de polis later zelfstandig voortzetten. Meer over een uitvaartverzekering voor uw kind >>

Baby’s

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, is er ook dekking voor uw baby. Zelfs wanneer uw kindje nog niet geboren is. Een zwangerschap kan immers misgaan en een baby kan overlijden. De meeste uitvaartverzekeraars houden hier rekening mee.

Uitvaartkosten berekenen

Een standaard begrafenis of crematie kost gemiddeld tussen de € 7.000 en € 10.000. Zelfs een standaard uitvaart is dus best prijzig. Zo’n bedrag heeft niet iedereen zomaar voorhanden. De kosten van een uitvaart hangen sterk af van persoonlijke keuzes.

Uitvaartkosten berekening
Op onze website staat een handige rekentool. Daarmee kunt u uitvaartkosten berekenen. Dat geeft u een indicatie van welk verzekerd kapitaal of welk dienstenpakket u nodig heeft.

Soorten uitvaartverzekeringen

Begrafenis- of crematieverzekeringen laten zich onderverdelen in drie soorten: Geld (kapitaal), Natura of Combinatie.

In Geld (kapitaal)

Een uitvaartverzekering in geld wordt ook wel aangeduid als een kapitaalverzekering. Deze verzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit ter financiering van de uitvaart.

Natura

Een natura uitvaartverzekering keert uit in diensten. Dat wil zeggen dat er geen geld maar uitvaartgerelateerde diensten worden geleverd. Een uitvaartondernemer verzorgt de uitvaart.

Combinatie

Een combinatie uitvaartverzekering is een mix van de natura- en geldverzekering. Naast de diensten die standaard verzorgd worden kan een aanvullend geldbedrag worden meeverzekerd dat bestemd is voor extra uitgaven. Een deel van de verzekering bestaat dus uit een uitvaartverzekering in geld.

Veelgestelde vragen

Wat regelt een uitvaartverzekering?
Een uitvaartverzekering wordt van oudsher ook wel begrafenisverzekering of crematieverzekering genoemd. Een begrafenis of crematie kost gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Uitvaartverzekeraars bieden verschillende soorten dekkingen aan. Dit maakt het mogelijk om altijd een passende verzekering af te sluiten.
Wat is het nut van een uitvaartverzekering?

Met deze verzekering voorkomt u dat uw geliefden achterblijven met de kosten van uw begrafenis of crematie. Veel mensen vinden dat hun eigen uitvaart niet veel hoeft te kosten. Nabestaanden vinden vaak wél dat de overledene een waardige uitvaart verdient. Als er geen verzekering is, zullen ze de uitvaart zelf betalen.

Een uitvaartverzekering wordt hoofdzakelijk afgesloten om financiële zekerheid voor nabestaanden te bieden. Daarnaast wordt nabestaanden een stuk praktische zorg uit handen genomen. Een begrafenis- crematieverzekering biedt tevens de mogelijkheid om de gewenste uitvaart van te voren tot in detail te bepalen.

Bekijk dé 6 redenen om géén uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Er zijn veel manieren waarop u een uitvaart kunt regelen. De kosten lopen sterk uiteen. Bereken wat een uitvaart ongeveer kost. U kunt dan een inschatting maken van welk bedrag u zou kunnen verzekeren voor een uitvaart. Met dat bedrag kunt u vervolgens de premie van een passende uitvaartverzekering berekenen.

Laatste blogberichten:

6 redenen om géén uitvaartverzekering af te sluiten

6 redenen om géén uitvaartverzekering af te sluiten

Hieronder dé 6 redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten!. Sommige mensen vinden een uitvaartverzekering overbodig en gebruiken daarvoor vaak dezelfde argumenten. MaartenVergelijkt heeft de 6 meest voorkomende argumenten om geen uitvaartverzekering af te...

Lees meer
Uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is lastig. Er zijn veel verschillende producten op de markt met ieder hun specifieke voor- en nadelen. Om je te helpen hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Dat zal je helpen bij het maken van de juiste keuze....

Lees meer