//

Uitvaartverzekering afsluiten

Hoe u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Uitvaartverzekeringen worden door verzekeraars op diverse manieren aangeboden. Iedere manier heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. De ene manier hoeft niet beter of slechter te zijn dan de andere.

Uitvaartverzekering afsluiten: via welk kanaal?

Hieronder beschrijven we verschillende manieren hoe u een uitvaartverzekering af kunt sluiten en een aantal zaken waarop u op zou kunnen letten.

Online afsluiten

Tegenwoordig worden uitvaartverzekeringen het meest via internet afgesloten. Men combineert de voordelen van ‘online’ met de kostenbesparing van het zelf afsluiten. U kunt zich gratis en anoniem oriënteren. Alle benodigde informatie voor het maken van de beste keus is makkelijk te vinden. Nadat u uw keus heeft gemaakt kunt een uitvaartverzekering online afsluiten.

Telefonisch afsluiten

Misschien heeft u zich in eerste instantie op internet georiënteerd en bent u daarna nog niet helemaal zeker van uw keuze. Dan is het fijn om telefonisch contact te hebben met een adviseur die even over uw schouder meekijkt. Tijdens een informatief telefoongesprek kunt u vragen stellen waarna u zeker bent van uw keuze. Soms biedt zo’n gesprek net dat ene steuntje in de rug dat u nodig heeft. Meestal kan de adviseur de uitvaartverzekering direct telefonisch voor u afsluiten.

Afsluiten via een Assurantietussenpersoon

In Nederland zijn er zo’n 8.000 assurantietussenpersonen actief. Zij kunnen u zeker helpen met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Het is fijn om met iemand face-to-face een adviesgesprek te voeren. De adviseur kan op basis van uw wensen het meest geschikte product aanbevelen en deze voor u afsluiten. Ook na het afsluiten kunt u gebruik maken van de service van de assurantietussenpersoon.

Let op!
Voor het advies en/of afsluiten brengt een adviseur kosten bij u in rekening. De adviseur zal deze voorafgaand aan een adviesgesprek aan u kenbaar maken.

“Via MaartenVergelijkt sluit u zelf zonder extra kosten een polis af”

Medische acceptatie

Wanneer een uitvaartverzekering is aangevraagd zal de verzekeraar de aanvraag beoordelen. In deze acceptatieprocedure wordt met name gekeken naar de medische toestand. Een uitvaartverzekeraar heeft geen acceptatieplicht. Als uit de gezondheidsverklaring blijkt dat er sprake is van een medische aandoening waardoor de levensverwachting lager is dan gemiddeld kan de verzekeraar besluiten de verzekering te weigeren. Het kan ook zijn dat de polis met een premietoeslag of met carenzjaren toch wordt geaccepteerd.

Wettelijke bedenktijd

De wettelijke bedenktijd is een periode van 14 dagen waarin men alsnog kan afzien van de aangevraagde uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekering telefonisch of via internet is afgesloten geldt deze wettelijke bedenktijd. De polis kan worden teruggestuurd naar de verzekeraar met het verzoek de overeenkomst ongedaan te maken. Afzien van de polis kan zonder opgaaf van redenen. De bedenktijd is minimaal 14 dagen na ontvangst van de polis. De meeste uitvaartverzekeraars hanteren gelukkig een ruimere bedenktijd van 30 dagen.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om via internet online een uitvaartpolis af te sluiten. Maar wilt u advies? Dan is telefonisch afsluiten of een assurantiekantoor bezoeken een goede optie. Uiteindelijk is uw eigen voorkeur allesbepalend.

ONZE PARTNERS:
Ardanta
DELA
Yarden