//

Is een uitvaartverzekering nodig?

Er zijn veel mensen die zeggen dat ze geen uitvaartverzekering nodig hebben omdat ze geld genoeg hebben. Of: “Een ‘kartonnen kist’ is goed genoeg voor mij”. Dat kan inderdaad zo zijn. Echter uw naasten denken daar meestal anders over. In de praktijk willen uw geliefden u een waardig afscheid bezorgen. Aangezien een gemiddelde uitvaart zo’n 7.000 euro kost kan dat een behoorlijke financiële last betekenen. Uit nieuwsberichten blijkt dat steeds meer mensen moeite hebben de uitvaart van hun dierbare te betalen.
 

Even stilstaan bij uw overlijden

Het is goed om even stil te staan bij uw overlijden en het goed te regelen. Om er daarna niet meer aan te hoeven denken. Wanneer u de afweging maakt om wel of geen uitvaartverzekering af te sluiten, is het goed daarbij niet alleen op de kosten te letten maar ook op de hulp en zorg die uw geliefden kunnen gebruiken. Het feit dat uw vrienden en familie u moeten missen is voor hen op dat moment al zwaar genoeg.
 

Een uitvaartverzekering keert altijd uit!

Zelfs al heeft men maar 1 jaar premie betaald, de verzekering zal altijd uitkeren. Dat bedrag is niet zo snel bij elkaar te sparen. Omdat je nooit kunt voorspellen wanneer een overlijden plaatsvindt, is het niet zeker of er op dat moment al genoeg geld is gespaard. Zelf sparen vergt een zekere discipline. De verleiding bestaat om dit ‘mooie bedrag’ uit te geven voor andere zaken.

Met een uitvaartverzekering hoeven nabestaanden de uitvaartkosten niet zelf te betalen of de erfenis daar voor te gebruiken. Met een uitvaartverzekering stijgt het verzekerd bedrag bovendien mee met de gemiddelde prijsstijgingen.
 

Geen zorgen voor uw nabestaanden

Uw wilt de mensen van wie u houdt niet met zorgen achterlaten als u wegvalt. Daarvoor zijn uw geliefden u te veel waard. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering hoeven uw vrienden en familie geen zorgen te hebben over de hoge uitvaartkosten en worden ze geholpen bij het regelen van een mooi afscheid.

 

 

ONZE PARTNERS:
Ardanta
DELA
Yarden