//

Uitvaartverzekering voor jongeren

De meeste jongeren sluiten nog geen uitvaartverzekering af. En dat is logisch want wanneer je jong bent zit je nog vol energie. Je bent bezig met je studie of carrière en staat midden in het leven.

De dood is niet echt een van de meest prettige onderwerpen om over na te denken. En toch is het de moeite waard om als je jong bent een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor jongeren is een uitvaartverzekering goedkoop. En wanneer de verzekering is geregeld, hoef je er vervolgens nooit meer aan te denken.

Uitvaartverzekering voor jongeren afsluiten

Hoe jong je ook bent, het is verstandig om een momentje stil te staan bij je uitvaart. Of het nu voor jezelf is of voor je ouders. Vooral jongeren kunnen voor een hele lage premie hun uitvaart verzekeren.

Hoe jonger, hoe goedkoper

Jongeren kunnen zicht prima verzekeren voor een premie tussen de 5 en de 10 euro per maand. Ook al is het niet verplicht, het is wel verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. De kans om op jonge leeftijd te overlijden is niet groot. Toch is het goed om er rekening mee te houden dat het wel kan gebeuren.

Zonder een uitvaartverzekering komt de rekening van de uitvaart ten laste van je nabestaanden. Een uitvaart kost gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Zo’n bedrag kunnen de meeste mensen niet zomaar even betalen. Het is een geruststellende gedachte te weten dat je geliefden een bedrag ontvangen voor de uitvaartkosten of praktische ondersteuning bij het regelen van je begrafenis of crematie.

Uitvaartwensen jongeren vastleggen

Het is voor nabestaanden heel fijn om te weten wat voor soort uitvaart de overledene graag zou hebben gewild. Wanneer de uitvaartwensen vastlegd, maakt dat het organiseren van een uitvaart en stuk makkelijker. Wilde de overledene begraven of gecremeerd worden? Welke muziek zou hij kiezen voor tijdens de uitvaart. Hoe zou de catering eruit moeten zien?

Wanneer de uitvaartwensen zijn vastgelegd, biedt dit nabestaanden enorm veel troost en helpt hen bij de verwerking. Het troost ze te weten dat ze de overledene een mooie uitvaart hebben bezorgd op een manier zoals hij/zij dat gewild had.

Geen zorgen voor je familie en vrienden

Je wilt de mensen van wie je houdt niet met zorgen achterlaten als je overlijdt. Daarvoor zijn je geliefden je te dierbaar. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering hoeven je vrienden en familie geen zorgen te hebben over de hoge uitvaartkosten.

Met jouw uitvaartverzekering worden ze geholpen bij het organiseren van een mooi afscheid.

Uitvaartverzekering voor jongeren vergelijken

Uitvaartverzekeraars proberen jongeren te stimuleren om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat doen ze door lage premies aan te bieden. De premie verschilt per verzekeraar. Daarom kun je het beste meerdere uitvaartverzekeringen vergelijken.

Start met vergelijken

ONZE PARTNERS:
Ardanta
DELA
Yarden