//

Uitvaartverzekering voor uw kind

Is een uitvaartverzekering voor uw kind verstandig? Is het gunstig om dit nu al te regelen en hoe lang moet ik daarvoor premie betalen? Dat zijn vragen die veel ouders stellen. Hieronder treft u de belangrijkste informatie aan over uitvaartverzekeringen voor kinderen.

Kinderen meeverzekeren op polis ouders

Ouders kunnen kinderen op hun bestaande polis laten meeverzekeren. Een kinderverzekering is onlosmakelijk verbonden met de verzekering van een van de ouders. Vrijwel iedere uitvaartverzekeraar heeft dekking voor kinderen in zijn polisvoorwaarden geregeld. De kinderdekking is per verzekeraar verschillend. Er zijn verzekeraars die kinderen gratis meeverzekeren terwijl een andere verzekeraar een geringe premie in rekening brengt.

Vanaf welke leeftijd kan een kind worden meeverzekerd?

Een kindje kan direct na de geboorte worden meeverzekerd op de polis van de ouders. In de eerste periode na de bevalling is een kindje automatisch meeverzekerd. Volgens de polisvoorwaarden dient het kindje binnen doorgaans 30 dagen aangemeld te worden op de verzekering.

Moeten kinderen een gezondheidsverklaring invullen?

Wanneer een kind direct na de geboorte op de polis van de ouders wordt meeverzekerd is bij de meeste verzekeraars geen gezondheidsverklaring vereist.

En wanneer deze later op eigen naam komt?

Als er sprake is van een zelfstandige polis dient altijd een gezondheidsverklaring ingevuld te worden.

Hoeveel bedraagt de kinderpremie?

Bij Ardanta: gratis meeverzekerd tot 18 jaar.
Bij Yarden: gratis meeverzekerd tot 21 jaar.
Bij DELA: op polis ouders voor een lage risicopremie tot 25. Na 25 aanbod voor volwassenen premie.

ONZE PARTNERS:
Ardanta
DELA
Yarden