//

Uitvaartkosten berekenen

Bereken uitvaartkosten

Met onderstaande online tool kunt u eenvoudig uitvaartkosten berekenen. Binnen 20 seconden kun u een globale schatting van de uitvaartkosten berekenen. Aan de hand van deze berekening kunt u zelf een voorbeeld van uw uitvaart samenstellen. Op basis van de berekende uitvaartkosten vindt u de meest passende uitvaartverzekering.

Uitvaartkosten berekening

Door een uitvaartkosten berekening te maken krijgt u prijsgevoel. De berekening geeft u op basis van gemiddeldes een indicatie van de uitvaartkosten. Let wel. Het is een globale berekening. Afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen kan uw uitvaart goedkoper of duurder uitvallen. Op basis van de berekening gaat u de meest passende uitvaartverzekering vinden.

Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

De vraag hoeveel een uitvaartverzekering kost is niet direct te beantwoorden. Dat zou hetzelfde zijn als de vraag: Hoeveel kost een auto? Hoeveel een uitvaart kost hangt mede af van uw persoonlijke uitvaartwensen. De uitvaartkosten bedragen in Nederland gemiddeld tussen de € 7.000 en € 10.000.

Gaat u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het logisch om eerst de kosten van uw uitvaart te berekenen. Niet iedereen heeft dezelfde uitvaartwensen. Daarom zullen de kosten per individu verschillen. Maak hierboven in 20 seconden een grove inschatting van de begrafeniskosten. Op basis daarvan kunt u vervolgens een bijpassende uitvaartverzekering selecteren.

Uw uitvaartkosten berekenen en verzekeren

Het is u duidelijk. Eerst de uitvaartkosten berekenen en daarna een uitvaartverzekering afsluiten is de logische volgorde. Het is niet moeilijk om een idee te krijgen van hoeveel een uitvaart kost. Met bovenstaande berekening helpen we u snel op weg. Ruim 70% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Deze wordt afgesloten om te voorkomen dat nabestaanden worden opgezadeld met de uitvaartkosten.

Via MaartenVergelijkt vergelijkt u eenvoudig verschillende verzekeringen met elkaar. Daarmee regelt u dat uw uitvaartkosten zijn verzekerd. U kunt een uitvaartverzekering in diensten (natura) of in geld afsluiten. Met een uitvaartverzekering in geld is er vrije keuze van uitvaartondernemer. Nabestaanden kunnen de uitvaart door een lokale uitvaartondernemer laten verzorgen. Bij een uitvaartverzekering in natura zorgt de verzekeraar dat de uitvaart wordt geregeld.