//

DELA uitvaartverzekering

DELA is in Nederland een begrip als het om uitvaartverzekeringen gaat. Deze Eindhovense verzekeraar is in 1937 opgericht als begrafenisvereniging met de naam ‘Draagt Elkanders Lasten’. Tegenwoordig is DELA een coöperatie zonder winstoogmerk met meer dan 3 miljoen leden. DELA staat garant voor kwaliteit. Alles rondom uw uitvaart wordt geregeld en dat is een hele zorg minder voor uw nabestaanden. DELA staat zijn leden en hun nabestaanden bij met raad en daad.

DELA uitvaartverzekering

DELA combineert verzekeren, verzorgen en nabestaandenzorg in één uniek pakket. De uitvaartverzekeringen van DELA dragen de naam “UitvaartPlan”. Deze dienstenverzekeringen bieden veel meer dan alleen financiële zekerheid. De uitvaartverzorgers van DELA regelen en verzorgen een uitvaart geheel naar uw wensen. Misschien wilt u de uitvaart op een unieke locatie of zelf de kist ontwerpen. Het kan allemaal.

Contactgegevens DELA

Hoofdkantoor:
Oude Stadsgracht 1
5611 DD Eindhoven

Postadres:
Postbus 522
5600 AM Eindhoven

Klantenservice: (040) 260 1601
Overlijden melden: (0800) 955 66 55
Website: www.dela.nl

Routekaart:

Keurmerken van DELA

DELA stelt hun klanten centraal en werkt volgens de uitgangspunten van het Keurmerk klantgericht verzekeren.

Daarnaast heeft DELA het Keurmerk Uitvaartzorg. Dat staat voor de kwaliteit van de dienstverlening in de uitvaartbranche.

DELA zal klantgegevens niet misbruiken voor reclamedoeleinden. Het Privacy Waarborg controleert aangesloten organisaties hierop.

Welke uitvaartverzekeringen biedt DELA aan?

Bij DELA kunt u kiezen uit vier uitvaartplannen. Namelijk drie dienstenpakketten (Basis, Plus en Flexibel) en een uitvaartplan in geld. Hieronder een beknopte weergave van de bijzonderheden per UitvaartPlan

UitvaartPlan Basis

Totaal verzekerd bedrag € 6.353

 • Dienstenpakket t.w.v. € 5.750
 • Vrij te besteden bedrag: € 603
 • DELA verzorgt uw uitvaart

Meer weten?

UitvaartPlan Plus

Totaal verzekerd bedrag € 8.750

 • Dienstenpakket t.w.v. € 5.750
 • Vrij te besteden bedrag: € 3.000
 • DELA verzorgt uw uitvaart

Meer weten?

UitvaartPlan Flexibel

 • Dienstenpakket t.w.v. € 5.750
 • Vrij te besteden bedrag zelf bepalen
 • DELA verzorgt uw uitvaart

Meer weten?

UitvaartPlan in Geld

 • Verzekerd uitvaartkapitaal bepaalt u zelf
 • Vaste diensten zijn niet verzekerd
 • Verzekerd bedrag is vrij te besteden

Meer weten?

Welke diensten verleent DELA?

Bij een UitvaartPlan in diensten regelt en verzorgt DELA ondermeer de volgende diensten voor uw begrafenis of crematie:

 • De uitvaartverzorger voor het regelen en verzorgen van de uitvaart
 • De laatste verzorging van de overledene
 • De opbaring van de overledene
 • Vervoer van de overledene met een rouwauto
 • De kist voor de overledene
 • De volgauto
 • Aangifte doen van overlijden
 • Regelen van de overlijdensakte
 • Rouwbrieven,
 • Bedankkaarten of gedachtenisprentjes

Waarom is een uitvaartverzekering van DELA voordelig?

De Consumentenbond heeft de afgelopen negen jaar vier keer een vergelijkend onderzoek gedaan naar uitvaartverzekeringen. Daarbij kwam het UitvaartPlan in diensten van Coöperatie DELA als enige vier keer als beste uit de bus. In 2006, 2012, 2014 en in 2016.

Zo behaalt DELA dit mooie resultaat…

Neem nu Dirk. Dirk sloot in 1964 toen hij 30 was een DELA UitvaarPlan af. Uiteindelijk overlijdt Dirk in 2014 op 80-jarige leeftijd. Tijdens zijn leven heeft Dirk in totaal € 2.204 premie betaald. Toch verzorgt Coöperatie DELA voor Dirk een uitvaart met een marktwaarde bij DELA van € 7.800. Stel dat Dirk tijdens zijn leven spaart met een rente van 3% per jaar. Dan zou hij uiteindelijk maar € 3.709 bij elkaar gespaard hebben. En dat is dus niet genoeg om een uitvaart met een marktwaarde van € 7.800 te bekostigen. 

Rendement en inkoopvoordeel

Hoe kan DELA voor Dirk (uit bovengenoemd voorbeeld) en zo’n drie miljoen andere verzekerden, zoveel extra rendement creëren?

1. Uit de renteopbrengsten vanuit de premies die de Coöperatie voor Dirk en alle andere verzekerden beheert.

2. Dirk deelt mee in de winst. Want DELA maakt winst maar heeft geen winstoogmerk. Door winstdeling houdt DELA de premiestijging beperkt voor al hun verzekerden en daar hoort Dirk ook bij.

3. Omdat DELA vele uitvaarten verzorgt, kan ze voor haar verzekerden veel inkoopvoordeel behalen.

Kijkduur video 1:54 minuut

DELA UitvaartPlan in Geld

Bij DELA kunt u een UitvaartPlan in Geld afsluiten. Het verzekerde geldbedrag zal na het overlijden worden uitgekeerd aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen hiermee zelf de uitvaart regelen. De keuze voor een uitvaartverzorger is volledig vrij. Dit product is een uitstekende oplossing voor als u in het buitenland begraven wilt worden. De geldverzekering leent zich eveneens goed als aanvulling op een reeds lopende uitvaartverzekering. 

DELA UitvaartPlan tegen koopsom

Het DELA UitvaartPlan tegen koopsom lijkt sterk op de uitvaartverzekering in geld. Echter, in plaats van maandelijks premie te betalen, stort u een éénmalig geldbedrag: de koopsomstorting. Iedereen van 18 tot 85 kan het UitvaartPlan tegen koopsom afsluiten. De waarde van de koopsompolis stijgt niet jaarlijks mee met de prijsstijging van de uitvaartkosten. Om het verzekerd bedrag toch zoveel mogelijk te laten stijgen, deelt de polis mee in de winst die DELA maakt. Door toekenning van de winstdeling wordt het verzekerd bedrag verhoogd.

DELA Depositofonds

Iedereen kan op elke leeftijd sparen voor zijn uitvaart in het DELA Depositofonds en er worden geen gezondheidsvragen gesteld. De minimale storting bedraagt € 3.500 ineens. De jaarlijkse rentevergoeding bedraagt minimaal 3% en maximaal 6%. U kunt dit zien als een soort geblokkeerde voorziening. Bij overlijden wordt het volledige bedrag + rente uitgekeerd. Om het bedrag op peil te houden kunt u tussentijds extra geld in het Depositofonds storten.

Uitvaartkostencalculator

Wanneer u uw uitvaartwensen heeft bepaald, is het berekenen van de uitvaartkosten een logische volgende stap. Met behulp van de DELA uitvaartkostencalculator kunt u de kosten voor een begrafenis of crematie berekenen. Aan de hand van de te verwachten kosten wordt de premie voor de benodigde uitvaartverzekering getoond.

Uitvaartverzekering bij DELA afsluiten

Op de website van DELA kunt u direct online een uitvaartverzekering afsluiten.

Naar DELA