//

Uitvaartverzekering met werelddekking

Heeft u een polis met werelddekking? Wanneer u in het buitenland op vakantie gaat, denkt u vooral aan de leuke dingen die u gaat meemaken. Toch is het goed om na te gaan of uw uitvaartverzekering een werelddekking heeft. Hoe zit het als u overlijdt terwijl u in het buitenland bent? Hoe komt u lichaam dan in Nederland? Worden die kosten vergoedt door uw uitvaartverzekering?

 

Overlijden tijdens vakantie in het buitenland

Bij een uitvaartverzekering met werelddekking maakt het niet uit waar ter wereld u overlijdt. Uw uitvaartverzekeraar zorgt ervoor dat uw lichaam naar Nederland wordt vervoerd zodat aldaar de uitvaart kan plaatsvinden.

 

Controleer uw polis op werelddekking

Werelddekking is bij de meeste uitvaartverzekeringen niet standaard gedekt. Het is vaak optioneel mee te verzekeren. Het is ook mogelijk om een goede reisverzekering af te sluiten met een repatriëringsdekking. In dat geval zal de reisverzekering het vervoer van het stoffelijk overschot regelen en vergoeden. Het is verstandig om, voordat u op vakantie gaat, uw polis op dit punt te controleren.

 

Verhuizen naar het buitenland

Er zijn verzekeraars die bij verhuizing naar het buitenland geen dekking meer bieden. In dat geval kan het verstandig zijn om in het land waar u gaat wonen een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten. Er zijn ook verzekeraars die bij verhuizing naar het buitenland de dekking en/of de premie aanpassen.

Als u naar het buitenland gaat verhuizen is het verstandig dit met uw verzekeraar te bespreken.

 

ONZE PARTNERS:
Ardanta
DELA
Yarden