//

Uitvaartverzekering vergelijken

Wij hebben de populairste uitvaartverzekeringen op een rij gezet. Dat bespaart u veel tijd en maakt het vergelijken van uitvaartverzekeringen makkelijker.

 

Ardanta

€ 7.000,-

waardering 3 sterren7,0 uit 135 beoordelingen

5,81 per maand


Kinderen meeverzekerd: Ja


MEER INFO
10% kiest deze verzekering

Yarden

€ 7.000,-

waardering 4 sterren8,1 uit 338 beoordelingen

5,25 per maand


Kinderen meeverzekerd: Ja


MEER INFO
62% kiest deze verzekering

DELA

€ 7.000,-

waardering 5 sterren9,6 uit 1.434 beoordelingen

5,37 per maand


Kinderen meeverzekerd: Nee


MEER INFO
20% kiest deze verzekering

De maandpremies zijn berekend voor een 18-jarige met een verzekerd bedrag van € 7.000,-.

Premies en voorwaarden vergelijken

De premie is belangrijk. Veel mensen willen het liefst de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten. Maar de laagste premie wil niet altijd zeggen dat de uitvaartpolis ook het best past de uitvaartwensen. Pas na een gedegen inventarisatie kan worden gestart met het vergelijken van uitvaartverzekeringen.

Wij begrijpen dat een lage premie heel belangrijk is. Maar toch is het beter daar niet mee te beginnen. Let bij het vergelijken niet uitsluitend op de premie die u gaat betalen. Net als andere artikelen die u koopt, is het bij uitvaartverzekeringen goed om op de kwaliteit / dekking te letten. Bij uitvaartverzekeringen betekent dat premies en voorwaarden vergelijken.

Hoeveel premie gaat ú besparen?

De premieverschillen tussen verzekeraars zijn fors. Door te vergelijken kunt u gedurende de looptijd van de verzekering honderden euro’s besparen. U kunt kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering. Of kiest u voor een uitgebreidere verzekering die een hoger geldbedrag uitkeert of juist meer diensten biedt?

Een dekking die aansluit bij uw uitvaartwensen staat op de eerste plaats. Hou dit altijd in gedachten wanneer u een uitvaartverzekering afsluit.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is overigens heel eenvoudig. Er hoeven slechts enkele gegevens ingevuld te worden om de stappen van het afsluitproces te voltooien.

Niet alle uitvaartverzekeringen bieden dezelfde dekking. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. De hoogte van de premie wordt grotendeels bepaald door het type product. Meestal verdient een betere dekking de voorkeur boven de allergoedkoopste dekking. Een dekking die misschien net iets duurder is maar waarbij een waardig afscheid centraal staat, zal vrijwel altijd de voorkeur hebben.

Als u eenmaal duidelijk voor ogen heeft welk type polis het best bij uw uitvaartwensen en financiële positie past, is de volgende stap te kijken waar u deze zo goedkoop mogelijk kunt afsluiten.

“Zorg ervoor dat de dekking aansluit bij uw persoonlijke uitvaartwensen”

Veelgestelde vragen

Hoe kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken?

MaartenVergelijkt is een omvangrijke informatiebron op het gebied van uitvaartverzekeringen. Wij delen belangrijke informatie waarmee u uw kennis kunt vergroten. Zorg dat u weet op welke belangrijke elementen van een uitvaartverzekering te letten. Het is verstandig om van te voren te bepalen wat voor soort uitvaartverzekering voor u wenselijk is.

  • Gaat de voorkeur uit naar een uitvaartplan in diensten of in geld?
  • Wat is de ideale premiebetalingsduur?
  • Zijn kinderen meeverzekerd?
  • Bepaal welk verzekerd bedrag nodig is om de kosten van de uitvaart te dekken.

Op basis daarvan kan de ideale uitvaartverzekering worden samengesteld.

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat nabestaanden in een moeilijke tijd de zorg voor een uitvaart uit handen wordt genomen. Met de uitkering van de verzekering worden de uitvaartkosten betaald en/of wordt de uitvaart geregeld. Nabestaanden hebben daar geen omkijken naar. Zij kunnen zich volledig richten op de verwerking van hun verlies.

Waarom een uitvaartverzekering?

Alvorens een uitvaartverzekering af te sluiten is het heel belangrijk om precies te weten waarvoor u die nodig heeft. Iedereen overlijdt. Alleen weten we (gelukkig!) niet wanneer. Een uitvaartverzekering zal dus zeker uitkeren. Dat maakt deze verzekering bijzonder. Vrijwel alle andere verzekeringen dekken risico’s waarvan niet zeker is dat een schade zich ook daadwerkelijk zal voordoen.

Omdat de polis altijd zal uitkeren is het verstandig om deze zal op jonge leeftijd af te sluiten. De premie is dan laag. Nadat de premiebetalingstermijn voorbij is stopt de premiebetaling. Per saldo hebben jonge mensen dan minder betaalt dan ouderen. Zodra de polis is afgesloten gaat de dekking in.

Een uitvaart kost gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Welk bedrag nodig is, hangt af van de uitvaartwensen. Een luxe uitvaart zal uiteraard duurder zijn dan een sobere uitvaart. Met een geschikte uitvaartverzekering hoeven de naasten zich geen zorgen te maken over de betaling van de uitvaartkosten. En dat is fijn. Want in zo’n emotionele tijd hebben ze veel andere zaken aan hun hoofd.

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken

De premieverschillen tussen verzekeraars zijn groot. Stel u kunt 1 euro per maand besparen. Dat lijkt niet veel. Maar over de hele looptijd betekent dat al een besparing van maar liefst 360 euro. Daarom is het slim om meerdere uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Het is trouwens goed dat u overweegt een uitvaartverzekering af te sluiten. Daarmee regelt u de betaling en/of verzorging van uw uitvaart. 70% van de Nederlanders heeft al zo’n polis.

Laatste blogberichten:

6 redenen om géén uitvaartverzekering af te sluiten

6 redenen om géén uitvaartverzekering af te sluiten

Hieronder dé 6 redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten!. Sommige mensen vinden een uitvaartverzekering overbodig en gebruiken daarvoor vaak dezelfde argumenten. MaartenVergelijkt heeft de 6 meest voorkomende argumenten om geen uitvaartverzekering af te...

Lees meer
Uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is lastig. Er zijn veel verschillende producten op de markt met ieder hun specifieke voor- en nadelen. Om je te helpen hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Dat zal je helpen bij het maken van de juiste keuze....

Lees meer

Uitvaartverzekering vergelijken

Wij hebben de populairste uitvaartverzekeringen op een rij gezet. Dat bespaart u veel tijd en maakt het vergelijken van uitvaartverzekeringen makkelijker.

Wij helpen u met vergelijken

De meeste mensen sluiten maar één keer in hun leven een uitvaartverzekering af. Neem dus rustig de tijd om meerdere uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Iedere verzekeraar hanteert zijn eigen premies en voorwaarden. Daarom is het verstandig uitvaartverzekeringen te vergelijken. Met onderstaande vergelijking helpen we u graag op weg.