//

De goedkoopste zorgverzekering

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen met onze zorgvergelijker. Bereken eenvoudig premies, bekijk vergoedingen en vergelijk voorwaarden van de populairste zorgverzekeraars.

De goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Maar is de goedkoopste zorgverzekering voor u wel geschikt? Een passende zorgverzekering zoeken hoeft niet veel tijd en energie te kosten. Vergelijk eenvoudig uw zorgverzekering op premie en dekking.

Kies uit de zorgverzekering die voldoet aan uw persoonlijke behoeften.

De goedkoopste zorgverzekeringen 2018

Premies op basis van € 885,- eigen risico.

€ 74,95

€ 78,00

€ 78,85

De laagste premie betekent niet automatisch de beste verzekering voor uw situatie. Daarom kan het goed zijn om ook naar minder goedkope zorgverzekeringen te kijken. De polisvoorwaarden zouden net wat beter kunnen zijn.

Welke zorgverzekeringen vergelijken wij?

Om het u makkelijk te maken hebben we de populairste zorgverzekeraars op een rij gezet. Van iedere zorgverzekeraar kunt u de contactgegevens, premies, producten en voorwaarden bekijken.

  • Besured
  • FBTO
  • OHRA
  • Promovendum
  • Salland
  • VGZ
  • Zorgdirect

Soorten zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen kun je indelen in drie categorieën: basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Hieronder lees je in het kort wat deze soorten zorgverzekeringen inhouden. Voordat je gaat vergelijken is het belangrijk dat je bekend bent met de verschillende soorten basisverzekeringen. De basisverzekering bepaalt voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. De basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering en/of een tandartsverzekering.

In Nederland is het verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Er zijn drie soorten basisverzekeringen: Budgetpolissen, Naturapolissen en Restitutiepolissen.

Een aanvullende verzekering vergoedt zaken die niet zijn opgenomen in de basisverzekering. Denk aan fysiotherapie, brillen en lenzen, zorghotel, alternatieve geneeswijzen etc.

Tandarts

Een aanvullende tandartsverzekering biedt dekking voor tandartskosten en soms ook orthodontie. Dit is een relatief dure aanvulling. Tip: bereken hoeveel kosten je minimaal moet maken om de premie terug te verdienen.

Veelgestelde vragen

Hoger eigen risico kiezen?

Het eigen risico voor 2018 bedraagt € 385,-. U kunt kiezen voor een extra eigen risico van maximaal € 500,-. Het totale eigen risico bedraagt dan € 885,-. De eerste ziektekostenkosten moet u dan zelf betalen.

Een aantal zorgkosten zijn vrijgesteld van het eigen risico zoals huisarts en kraamzorg. Tegenover een hoger eigen risico staat een lagere premie. Hiermee kunt u dus besparen op uw zorgverzekering.

De juiste zorgverzekering vinden

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering zijn er een aantal belangrijke afwegingen die u moet maken om tot de beste keus te komen. Wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico dan wordt de maandelijkse premie lager.

Welke soort basisverzekering kiest u? We hebben hieronder belangrijke aandachtspunten voor u op een rij gezet. Dit helpt u bij het kiezen van een geschikte zorgverzekering.

Basisverzekering

Iedereen die in Nederland woont/werkt en 18 jaar of ouder is, is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zorg zoals huisarts en specialistische zorg worden door de basisverzekering vergoed. Voor sommige behandelingen geldt er een maximale vergoeding of is een eigen bijdrage van toepassing.

Natura of Restitutie?

De zorgverzekering is verkrijgbaar als naturapolis of als restitutiepolis. Ook kan het een mix zijn van deze 2 vormen. U heeft vrije zorgkeuze wanneer u kiest voor een restitutiepolis. Dat houdt in dat de verzekeraar ook vergoedingen uitbetaalt voor zorg bij een zorgverlener die geen contract met de zorgverzekeraar heeft gesloten.

Een naturapolis bindt u aan zorgverleners waar de zorgverzekeraar contracten mee heeft gesloten. Wanneer u zorg afneemt van een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijgt u bijvoorbeeld 80% uitbetaald. Vaak is de premie van een restitutiepolis hoger dan die van een naturapolis. Let hier dus goed op wanneer u een zorgverzekering kiest.

Hoe werkt overstappen?

Op MaartenVergelijkt.nl kunt u op een toegankelijke manier de meest geschikte en goedkoopste zorgverzekering vinden die past bij uw eigen situatie. De zorgvergelijker werkt namelijk heel eenvoudig en effectief. Door het invullen van uw geboortedatum, het eigen risico en de gewenste aanvullende dekkingen komt u op het vergelijkingsoverzicht waarin de populairste zorgverzekeringen worden getoond. De goedkoopste zorgverzekering wordt bovenaan de lijst getoond.

Zodra u de meest geschikte en goedkoopste zorgverzekering heeft gevonden, kunt u binnen 5 minuten overstappen.

Zorgverzekeringen vergelijken
Wanneer u heeft afgewogen wat voor soort zorgverzekering u wilt, kunt u in onze zorgvergelijker uw voorkeuren en wensen instellen en daarmee de verschillende zorgverzekeringen vergelijken.

We tonen een overzichtelijke lijst met zorgverzekeringen. U ziet direct de premies gesorteerd van laag naar hoog.

Laatste blogberichten:

Veranderingen zorgverzekering 2019

Veranderingen zorgverzekering 2019

Per 1 januari 2019 voert de overheid een aantal veranderingen in het basispakket door. Het basispakket wordt op een aantal punten uitgebreid. In dit artikel vatten we de aangekondigde wijzigingen samen. Hulp bij overgewicht opgenomen in basisverzekering Met ingang van...

Lees meer

CZ zorgpremie 2017 stijgt met 7,5%

De zorgpremie van zorgverzekeraar CZ stijgt in 2017 met 7,5%. Dat heeft CZ gister bekendgemaakt. De premie van de meestgekozen basisverzekering van CZ, de Zorg-op-maat naturapolis, stijgt met 7,90 euro per maand ofwel 94,80 euro per jaar. Overzicht premiestijging CZ...

Lees meer

Zorgverzekeraars hebben 3 miljard reserve

Zorgverzekeraars hebben gezamenlijk ruim 3 miljard euro aan reserves, blijkt uit een berekening van de Consumentenbond. Deze reserves zouden beter ingezet moeten worden om de stijgende premie voor de zorgverzekering te verlagen. Zoals het er nu naar uitziet zullen de...

Lees meer