//

Wat is een naturapolis?

Een naturapolis is een type zorgverzekering waarbij je gebruikt maakt van zorgaanbieders waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. De verzekeraar vergoedt de kosten van zorg rechtstreeks aan de zorgverlener.

Direct naar:

Wat zijn de voordelen van een naturapolis?

Het belangrijkste voordeel van een naturapolis is dat deze zorgverzekering vaak goedkoper is dan een restitutiepolis. Dat komt omdat de verzekeraar met vrijwel iedere zorgaanbieder contracten afsluit. De verzekeraar maakt afspraken over de prijs, kwaliteit en service van zorg. Daarmee kunnen ze de kosten lager houden en kun je rekenen op snellere of betere zorgverlening.

Een ander voordeel is dat je de zorgkosten niet zelf hoeft voor te schieten. De zorgaanbieder declareert zijn rekening rechtstreeks bij de verzekeraar.

Hoe werkt een naturapolis?

Bij een naturapolis ben je in principe aangewezen op gecontracteerde zorgverleners. Zorgverzekeraars sluiten met vrijwel alle zorgaanbieders contracten. De zorgverlener zal zijn zorgnota rechtstreeks indienen bij de zorgverzekeraar.

Nadelen van een naturapolis

Bij een naturapolis heb je beperkte vrije zorgkeuze. Voor zorg wend je je tot gecontracteerde zorgaanbieders. Ga je toch naar een ongecontracteerde zorgverlener? Dan worden de gemaakte kosten niet volledig vergoed.

Spoedeisende hulp en naturapolis

In geval van spoedeisende hulp mag je naar ieder ziekenhuis ongeacht of je verzekeraar daarmee een contract heeft afgesloten. De kosten worden volledig vergoed.

Hoe zoek je een gecontracteerde zorgverlener?

Het is belangrijk te weten of je zorgverzekering een contract heeft met je eigen ziekenhuis, fysiotherapeut of apotheek. Via de website van je verzekeraar kun je middels een zorgzoeker vinden bij welke gecontracteerde zorgverleners je terecht kunt.

Wat is de goedkoopste naturapolis

Ben je benieuwd welke verzekeraar de goedkoopste naturapolis aanbiedt. Via onze zorgvergelijker kun je razendsnel premies berekenen en zorgverzekeringen vergelijken.

Vergelijk zorgverzekeringen